Barbara Pestana

barbara_pestana_portret

“Het  persoonlijke is wat me interesseert”
Barbara Pestana

Twintig jaar geleden studeerde ik af als dramatherapeut aan de Hogeschool in Sittard. Dramatherapie is een reguliere behandelvorm voor mensen met psychische klachten.

Sindsdien heb ik in uiteenlopende functies binnen en buiten de psychiatrie gewerkt en help ik mensen  met het hervinden van hun innerlijke (veer)kracht  en wijsheid. Sinds 2009 begeleid ik mensen vanuit mijn eigen praktijk. Daarnaast werk ik als behandelaar in  een specialistische GGZ-instelling in Hilversum met mensen met complexe psychische problematiek in een multidisciplinair team.

Wat me in de vele ontmoetingen al die jaren het meest fascineert, is de vraag: Wie ben jij? Wat is jouw ware gezicht, voorbij alle aanpassingen aan je omgeving, voorbij wie je zou ‘moeten’ zijn?

Waarachtigheid

In de ontmoetingen in mijn werk gaat het voor mij over de  zoektocht naar waarachtigheid: over jezelf durven zijn en tonen wie je van binnen bent. Van daaruit ontstaat verandering  en kom je in contact met je innerlijke kracht. Deze zoektocht staat ook in mijn eigen leven centraal.

Opleidingen en bijscholing

Na mijn opleiding tot dramatherapeut volgde ik o.a. bijscholing bij Formaat in het Forumtheater. Forumtheater is een begeleidingsmethodiek ontwikkeld om onderdrukkende sociale en psychologische structuren te doorbreken. Daarnaast volgde ik o.a. workshops bij Hector Aristizabel waarin ik me verder bekwaamde in specifieke therapeutische technieken waaronder Rainbow of Desire.

De laatste zeven jaar heb ik me zowel persoonlijk als professioneel intensief verdiept in meditatie en mindfulness in het Centrum voor Healing en Meditatie en heb ik dit geïntegreerd in mijn werk.